Πόσο διαρκεί ο κιμάς στο ψυγείο;

Πόσο διαρκεί ο κιμάς στο ψυγείο;

Jan 20, 2023siakos. gr0 σχόλια
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιήσετε ένα κιλό μοσχαρίσιο κιμά. Από μπιφτέκια και κεφτέδες, μέχρι μακαρόνια με κιμά, παστίτσιο και μουσακά! Οι επιλογές, ανάλογα πάντα με την όρεξή σας, είναι πολλές.

Το βασικό ερώτημα, όμως, είναι για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να συντηρηθεί ο κιμάς στο ψυγείο στην περίπτωση που δεν θέλετε να τον μαγειρέψετε αμέσως. Δυστυχώς, η διάρκεια ζωής του είναι μικρή, γι’ αυτό θα πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα παρακάτω όταν αγοράζετε μοσχαρίσιο κιμά από τον κρεοπώλη σας.

Τι διάρκεια ζωής έχει ο ωμός κιμάς στο ψυγείο

O ωμός κιμάς μπορεί να συντηρηθεί μόνο μία έως δύο ημέρες στο ψυγείο, σύμφωνα με το FoodSafety.gov. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά επιπλέον μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να προσπαθήσετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του μοσχαρίσιου κιμά σας.

Πρώτον, η ποιότητα του μοσχαρίσιου κιμά που αγοράζετε θα επηρεάσει αναπόφευκτα τη διάρκεια ζωής του. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράζετε μοσχαρίσιο κιμά υψηλής ποιότητας για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ένα πράγμα, επίσης, που θα πρέπει να προσέξετε είναι ο τρόπος με τον οποίο τον αποθηκεύετε. Διατηρήστε τον χωρίς να αφαιρέσετε τη συσκευασία με την οποία τον αγοράσατε και αποθηκεύστε τον στο κάτω ράφι του ψυγείου προς τα πίσω.

Πόσο διαρκεί ο μαγειρεμένος κιμάς στο ψυγείο

Αν παραδείγματος χάριν έχετε μαγειρέψει ένα κιλό κιμά για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας, αυτός θα μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο από τρεις ως τέσσερις ημέρες, όπως σχεδόν όλα τα φαγητά που περισσεύουν.

Πώς να καταψύξετε μοσχαρίσιο κιμά

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να κάνετε τον κιμά σας να διαρκέσει περισσότερο από δύο ημέρες είναι να τον καταψύξετε. Όταν διατηρείται στην κατάψυξη (στους -17), ο μοσχαρίσιος κιμάς και άλλα είδη κιμά διατηρούνται για τρεις έως τέσσερις μήνες.

Για να καταψύξετε μοσχαρίσιο κιμά, αφήστε το στην αρχική του συσκευασία και τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου, πλαστική μεμβράνη, χαρτί κατάψυξης ή τοποθετήστε το σε πλαστική σακούλα που είναι ασφαλής για την κατάψυξη, προκειμένου να αποφύγετε το κάψιμο από την κατάψυξη. Εάν έχετε ήδη ανοίξει τη συσκευασία, μπορείτε να μεταφέρετε τον κιμά σε μια ασφαλή για κατάψυξη σακούλα και να σημειώσετε πάνω την ημερομηνία κατάψυξής του.

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν