Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. - Περισσότερα - Αποδοχή
Συνταγές

Λουκουμάδες με Ζάχαρη

Εύκολη
7'
Μερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 14'

Κωδ.: sintagi-m92


Παιδική γεύση, γλυκιά ανάμνηση κι ένα ζυμαρι φουσκωτό που λιώνει στο στόμα. Απλό, οικονομικό και οικογενειακό μπορεί να σας βγάλει από μια δύσκολη θέση

- τεμ. +
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
 
Συστατικά

2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι γάλα αγελαδινό
2 κουτ. σουπ. λευκό ξύδι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
1 βανίλια σε σκόνη
1/2 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουτ.γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ρίχνετε και ανακατεύετε σε ένα μπολ το γάλα χλιαρό, το αυγό, το ξύδι μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγειρική σόδα, τη βανίλια, το αλάτι και την κρυσταλλική ζάχαρη.

Κοσκινίζετε και ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά το αλεύρι. Ανακατεύετε και ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να πάρετε μια λεία κι ελαστική ζύμη.

Ανοίγετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια περίπου 1 1/2 εκ. πάχος. Κόβετε την ζύμη σε σχήμα ντόνατς χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κουπ πατ για ντόνατς. Αφήνετε να σταθεί η ζύμη για περίπου 10 λεπτά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες σας στο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Τους βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζετε τους λουκουμάδες σας με ζάχαρη, ενώ είναι ακόμη ζεστά και σερβίρετε.