Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. - Περισσότερα - Αποδοχή
Συνταγές

Φασολάκια Λαδερά

Εύκολη
35'
Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10'

Κωδ.: sintagi-m105


Μαγειρέψτε ένα πεντανόστιμο πιάτο με φασολάκια και ντομάτα, σιγομαγειρεμένα σε ζωμό λαχανικών και λευκό κρασί.

- τεμ. +
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
 
Συστατικά

500 γρ. πράσινα φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φετούλες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 κύβος Ζωμός Λαχανικών
150 ml λευκό ξηρό κρασί
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα κόβουμε στη μέση. Αν είναι κατεψυγμένα, τα ζεματίζουμε για 1΄ σε βραστό νερό.

Σε βαθιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο 5΄-6΄, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 5΄.

Ρίχνουμε στο σκεύος τα φασολάκια, τον κύβο λαχανικών, το κρασί και το τσίλι. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φέτες λεμονιού.

Tip:

Μπορούμε να προσθέσουμε λουκάνικο και πατάτες ή καρότο, κομμένες σε κύβους, για ένα χορταστικό και εύκολο γεύμα.Σερβίρουμε επίσης, προαιρετικά, με καβουρδισμένο κουκουνάρι.