Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. - Περισσότερα - Αποδοχή
Συνταγές

Αρνάκι με Μπάμιες

Μέτρια
40'
Μερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 20'

Κωδ.: sintagi-m5


Μια συνταγή από την Κρήτη

- τεμ. +
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
 
Συστατικά

1 κιλό αρνάκι γάλακτος ή κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
1,5 κιλό μπάμιες σοταρισμένες σε 300 ml Ελαιόλαδο 
1 κιλό ψιλοκομμένες φρέσκιες ώριμες τομάτες
200 ml Ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας ξύδι 
4 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μπάμιες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.
Κατόπιν περιχύνουμε τις μπάμιες με ξύδι και λεμόνι και τις αφήνουμε για λίγο στον ήλιο.
Σοτάρουμε ελαφρά τις μπάμιες σε αρκετό Ελαιόλαδο
Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε το αρνάκι ή το κατσικάκι, που έχουμε κόψει σε μερίδες, με κρεμμύδι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τις μπάμιες και 1 ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για σαράντα λεπτά περίπου, ανακινώντας το σκεύος σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην μας κολλήσει.
Θα είναι έτοιμο, μόλις μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα με τις μπάμιες

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες αγκινάρες με το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα