Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. - Περισσότερα - Αποδοχή
Συνταγές

Γίγαντες Πλακί με Λουκάνικο

Μέτρια
1 ώρα
Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα

Κωδ.: sintagi-m106


Οι γίγαντες είναι ένα κλασσικό φαγητό της ελληνικής κουζίνας. Η προσθήκη των λουκάνικων καθιστούν το πιάτο ακόμα πιο γευστικό. Όσον αφορά το πορτοκάλι, δίνει στο πιάτο μια μυρωδιά η οποία θα σας μείνει αξέχαστη!

- τεμ. +
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
 
Συστατικά

250 γρ. φασόλια γίγαντες
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κύβους 2 εκ.
1 Κύβο για Όσπρια
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
3-4 πιπεριές κέρατο ή 2-3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1 συσκευασία Knorr Έτοιμη Σάλτσα για Ζυμαρικά Napoletana Κλασική Ιταλική
1 πορτοκάλι (κατά προτίμηση ακέρωτο και με τη φλούδα), κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φλ. σέλινο, κομμένο σε ροδέλες (μόνο τα φύλλα και οι μίσχοι)
1 κ.γλ. πάπρικα σε σκόνη
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες σε κρύο νερό για να φουσκώσουν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Σκεπάζουμε τα φασόλια με κρύο νερό, προσθέτουμε τον κύβο και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου, σε χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζουμε όσες φορές είναι απαραίτητο.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά όταν μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε τους γίγαντες και κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό τους. Μεταφέρουμε τους γίγαντες σε πυρίμαχο ταψί ή σε πυρέξ και προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά, το μείγμα της πιπεριάς και του κρεμμυδιού, το πορτοκάλι, το σέλινο και την πάπρικα.

Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με 1 φλ. από τον ζωμό των φασολιών που κρατήσαμε ξεχωριστά. Πασπαλίζουμε τέλος με την τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα. Προσθέτουμε το λουκάνικο 40΄ περίπου μετά την έναρξη του ψησίματος. Αποσύρουμε από τον φούρνο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο.

 
georak