Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. - Περισσότερα - Αποδοχή
Συνταγές

Παγωτό Βανίλια

Πολύ εύκολη
3 ώρες (στην κατάψυξη)
Μερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 10'

Κωδ.: sintagi-m118


Το πιο εύκολο παγωτό βανίλια που έχετε φτιάξει και το πιο απολαυστικό που έχετε δοκιμάσει!

- τεμ. +
Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
 
Συστατικά

250γρ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί *
400γρ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
410γρ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
βανίλια

*εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυτική κρέμα γάλακτος και να την 
χτυπήσουμε στο μίξερ εώς ότου να γίνει σαντιγύ

Εκτέλεση

Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα.
Δώστε στο παγωτό σας όποια γεύση σας αρέσει. Για παράδειγμα, προσθέστε καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων και απλά χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα.

 
georak