Λίπος Μοσχαρίσιο

Λίπος Μοσχαρίσιο

30779
2,50 € / κιλό

 

Θα δείτε πολλές συνταγές σαπουνιού που έχουν σαν συστατικό το λίπος βοδινού (beef tallow ή σκέτο tallow). Δεν είναι κανένα μαγικό συστατικό, είναι απλά λιωμένο και φιλτραρισμένο λίπος από βοδινό ή μοσχαρίσιο κρέας. Οι αγγλόφωνοι αποκαλούν το λίπος βοδινού "tallow" και το χοιρινό λίπος "lard".

Το tallow δίνει μοναδικές ιδιότητες στο σαπούνι και τα καλλυντικά. Και σε αντίθεση με τα υπόλοιπα έλαια και λίπη, το λίπος αυτό μπορείτε να το φτιάξετε στη κουζίνα σας! Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως σας δίνεται η δυνατότητα να αγοράσετε έτοιμο, συσκευασμένο tallow από μαγαζιά με πρώτες ύλες σαπωνοποιίας. Μα γιατί;;;;

Tallow και μαγειρική Το λίπος αυτό δε χρησιμοποιείται μόνο για τη παρασκευή σαπουνιού αλλά και στη μαγειρική. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β (Β2, Β3, B6, B12), βιταμίνών D και Κ, σιδήρου, φωσφόρου, σεληνίου και καλίου. Είναι εξαιρετικά σταθερό μαγειρικό λίπος σε υψηλές θερμοκρασίες και ιδανικό για τηγάνισμα. Γιατί; Το λίπος βοδινού αποτελείται κατά 50% από κορεσμένα λιπαρά οξέα, κατά 42% από μονοακόρεστα λιπαρά και κατά 4% από πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα πολυακόρεστα λιπαρά, όπως αυτά των φυτικών ελαίων, δε πρέπει να θερμαίνονται πολύ κατά το μαγείρεμα γιατί οξειδώνονται και γίνονται επιβαρρυντικά για την υγεία μας. Για τον ίδιο λόγο το λάδι καρύδας, το οποίο αποτελείται κυρίως από κορεσμένα λιπαρά, θεωρείται από τα καλύτερα λίπη για μαγείρεμα και δη τηγάνισμα.

Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών