• -10%
Ακτινίδια Ελληνικά Ποιότητα Α΄ Χύμα

Ακτινίδια Ελληνικά Ποιότητα Α΄ Χύμα

068
2,30 € / κιλό 2,55 € -10%

Ποσότητα Έκπτωση Εξοικονομείτε
0,5 10% Έως και 0,11 €
 

Το ακτινίδιο επίσης γνωστό ως Κινέζικο φραγκοστάφυλο, ή ροδάκινο Macaque, είναι το εθνικό φρούτο της Κίνας, ενώ καλλιεργείται από το 1906 στη Νέα Ζηλανδία.

Πήρε το όνομά του από ένα καφέ πουλί της Νέας Ζηλανδίας που δεν μπορεί να πετάξει, ενώ αποτελεί μια απόλαυση για την γεύση και έχει αγαπηθεί από όλους. Το ακτινίδιο (Actinidia chinensis) προέρχεται από την κοιλάδα Chang Kiang της Κίνας.

Οι βοτανολόγοι μετονόμασαν την ευρέως χρησιμοποιούμενη ποικιλία φρούτων ως Α. deliciosa το 1984 και διατήρησαν το όνομα A.chinensis για τα ακτινίδια με την κίτρινη φλούδα. Από τους αρχαίους χρόνους, οι Κινέζοι το χρησιμοποιούσαν ως τονωτικό για την υγεία, ειδικά για τις γυναίκες μετά τον τοκετό και για τα παιδιά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, το ακτινίδιο πρώτη φορά εξάχθηκε στην Ασία ως διακοσμητική άμπελος. Αμερικανοί δοκίμασαν τα φρούτα κατά το έτος 1904, ενώ έφθασε και στην Νέα Ζηλανδία το 1906. Τα πιθανά διατροφικά οφέλη των εξωτικών αυτών φρούτων προσδιορίστηκαν από τους Νεοζηλανδούς και άρχισαν να το καλλιεργούν για εμπορικούς σκοπούς.

Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών