Άνηθος Ελληνικός Ποιότητα Α
Άνηθος Ελληνικός Ποιότητα Α

Άνηθος Ελληνικός Ποιότητα Α

073
1,20 € / τμχ.

 

Οι ιδιότητες του άνηθου, καθώς και οι χρήσεις του είναι πολλές, αφού πρόκειται για ένα δημοφιλές μαγειρικό βότανο. Αποτελεί ένα σημαντικό φαρμακευτικό χόρτο από την Βιβλική εποχή, με μακριά ιστορία και παράδοση.

Ο άνηθος είναι μονοετή πόα με τρυφερό βλαστό, έντονο άρωμα και χαρακτηριστική γεύση που προστίθεται σε πολλές κουζίνες. Ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδανθών και η ρίζα του είναι σαν του καρότου. Που τον συναντάμε;

Ο άνηθος φυτρώνει στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Νότιας Ρωσίας, αλλά καλλιεργείται σε όλες τις χώρες του κόσμου για τους βλαστούς του και το αιθέριο έλαιο του. Οι κύριες χώρες καλλιέργειας είναι η Γερμανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, ενώ η Ινδία είναι η πρώτη στον κόσμο.

Στην Ελλάδα τον συναντάμε σχεδόν σε όλους τους οικιακούς και εμπορικούς λαχανόκηπους. Περιέχει 4% πτητικό έλαιο, το οποίο περιλαμβάνει την καρβόνη, το λιμονένιο και τη φελανδρίνη. Περιέχει επίσης, φλαβονοειδή, κουμαρίνες, ξανθόνες και τριτερπένια, βιταμίνη Α, C και σύμπλεγμα Β, σίδηρο, μαγγάνιο, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Τα φυτικά έλαια, αποτελούν μία πολύ σημαντική πηγή ενέργειας.

Οι χρήσεις και οι ιδιότητες του άνηθου Στη μαγειρική: Ο άνηθος είναι γνωστός από την αρχαιότητα τόσο για τις χρήσεις του ως καρύκευμα στη μαγειρική, όσο και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Ο τρυφερός βλαστός του φυτού χρησιμοποιείται στη μαγειρική, σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Αρωματίζει σαλάτες, σούπες, σάλτσες, γαλακτοκομικά, λαχανικά και διάφορα ακόμη φαγητά όπως ντολμαδάκια, σπανακόπιτα, χορτόπιτες, ομελέτες κ.α. Το χαρακτηριστικό του άρωμα μοιάζει με αυτό του γλυκάνισου, ενώ μπορεί να διατηρηθεί και αποξηραμένος.

Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών