Σέλινο Ελληνικό Ποιότητα Α΄ Χύμα
Σέλινο Ελληνικό Ποιότητα Α΄ Χύμα

Σέλινο Ελληνικό Ποιότητα Α΄ Χύμα

34
0,65 € / τμχ.

 

Το σέλινο ήταν γνωστό στους Αρχαίους Έλληνες, στους Ρωμαίους και στους Κινέζους από την ρίζα μέχρι και τον σπόρο, όπου το χρησιμοποιούσαν στην μαγειρική και την φαρμακευτική. Είναι διετές ή πολυετές φυτό που φτάνει τα 80 εκ. ύψος. Έχει σαρκώδη ρίζα, βλαστό πολύκλαδο, φύλλα σύνθετα με τριγωνικά οδοντωτά φυλλάρια και λευκά, μικρά άνθη.

Σε σχέση με άλλα χορταρικά σε ότι έχει να κάνει με προβλήματα του στομαχιού λειτουργεί σαν τονωτικό, διεγερτικό και έχει αντιπυρετικές ιδιότητες. Μπορεί να αντικαταστήσει το αλάτι στο μαγείρεμα και είναι κατάλληλο για τους διαβητικούς.

Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες C, B1, και B2. Είναι καλό διουρητικό και αφροδισιακό. Χρησιμοποιείται σε παθήσεις των νεφρών και της ουροδόχου κύστης καθώς δρα με επιτυχία κατά των αρθριτικών και των ρευματικών παθήσεων.

Οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν τα ένα μοναδικό εξαιρετικό κρασί από σέλινο και συνήθιζαν να το προσφέρουν στους νικητές των αγώνων ως ένδειξη τιμής και ανδρείας.

Το φύλλωμα του σέλινου είναι εξαιρετικό μυρωδικό σε ωμές σαλάτες αλλά μαζί με την σελινόριζα είναι εξαιρετικό τονωτικό για σούπες με κρέας, ψάρι ή και χορτόσουπες ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Σε περιοχές της Ελλάδας που κάνει κρύο φτιάχνουν πεντανόστιμες τηγανίτες με σελινόριζα που είναι πολύ δυναμωτικές.

Ο χυμός του σέλινου, έχει εξαιρετικές ευεργετικές ιδιότητες και ωφελεί τον εγκέφαλο όταν υπάρχει πονοκέφαλος από πνευματική καταπόνηση.

Οι ρίζες του σέλινου αλλά και το φύλλωμά του είναι πλούσιοι σε βιταμίνες Α, Β, C, μέταλλα και κουμαρίνη.

Είναι άριστο διουρητικό, τονωτικό και χωνευτικό, ενώ βοηθά στη μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος αλλά και της χοληστερόλης.

Ο μαγικός σπόρος του είναι ένας δυναμίτης για την διατροφή μας και το αφέψημα των σπόρων του, χρησιμοποιείται κατά της υπέρτασης και έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες.

Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών