Τα οφέλη της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος

Τα οφέλη της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος

Feb 24, 2023siakos. gr0 σχόλια
Το κόκκινο κρέας αποτελεί μια πολύ σημαντική πηγή πληθώρας θρεπτικών συστατικών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, καθώς και πρωτεΐνης. Όταν μιλάμε για κόκκινο κρέας εννοούμε το μοσχάρι, το βοδινό, το χοιρινό, το αρνί, το πρόβατο, το κατσίκι, τη γίδα, το αγριογούρουνο, το ελάφι, το ζαρκάδι και όλα τα επεξεργασμένα προϊόντα των παραπάνω π.χ. μπιφτέκι, λουκάνικο, αλλαντικά.

Ας δούμε τα οφέλη της κατανάλωσης του κόκκινου κρέατος:

Πηγή πρωτεΐνης

Το κόκκινο κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μυών και των οργάνων. Η πρωτεΐνη του κόκκινου κρέατος είναι “πλήρης”, καθώς σε αυτήν εμπεριέχονται πολλά αμινοξέα, τα οποία δεν μπορεί ένας οργανισμός να δημιουργήσει μόνος του.

Πηγή βιταμίνης B12

Μια βιταμίνη πολύ σημαντική για την φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Πηγή σιδήρου

Το σώμα χρειάζεται τον σίδηρο, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει τα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρουν οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος και είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πηγή ψευδαργύρου

Ο ψευδάργυρος είναι ένα ζωτικό στοιχείο του ανοσοποιητικού μας συστήματος, που μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή ιών και επιβλαβών βακτηρίων από το να εισβάλλουν στο σώμα μας και να μας αρρωστήσουν.

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η τακτική κατανάλωση ακατέργαστου κόκκινου κρέατος συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Βελτιώνει τον μεταβολισμό

Ως μια πολύ σημαντική πηγή πρωτεΐνης, το κόκκινο κρέας συμβάλλει στην τόνωση του ενεργειακού μεταβολισμού.

Περισσότερα άρθρα

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο. Αφήστε το πρώτο μήνυμα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Σημείωση: Τα σχόλια πρέπει να πάρουν έγκριση πριν δημοσιευτούν